ZES redenen voor een masker

Met een masker kan jouw huid snel weer helemaal opknappen, zeker in de zomerse maanden met zon en veel buitenlucht. Een masker is niet alleen een traktatie voor je huid, maar ook een noodzakelijke toevoeging aan je huidverzorgingsroutine. Hier zijn zes redenen om in de zomer regelmatig een gezichtsmasker te gebruiken:

blog zes redenen voor een zomers masker natuurlijke huidverzorging puur natural skin eminence organics ayuna chi essential cosmetics CEC

Eerste reden: Betere doorbloeding en dus een stralende glow!

Door regelmatig een masker te gebruiken, stimuleer je de doorbloeding van je huid, wat essentieel is tijdens de zomermaanden. Een verbeterde doorbloeding zorgt voor een gezondere gloed en actievere huidcellen.

Tweede reden: Hydratatie

In de zomer kan de zon en warmte je huid veranderen, wat resulteert in een vochtarme huid. Kies daarom voor een hydraterend gezichtsmasker om je huid te voeden en kleine lijntjes direct minder zichtbaar te maken.

Derde reden: Bescherming tegen huidveroudering

Zon, zee, zout, chloor en lange bbq avonden met een lekker drankje kunnen de huid vatbaarder maken voor vroegtijdige veroudering. Geef je huid extra zorg door regelmatig een masker te gebruiken, wat het verouderingsproces op lange termijn kan vertragen. En heerlijk verkoelend na een warme stranddag.

Vierde reden: Ontspanning voor geest en huid

Een masker heeft niet alleen positieve effecten op je huid, maar ook op je geest. Neem even de tijd voor jezelf, laat het masker intrekken terwijl je ontspant in een warm bad of geniet van een rustig moment met een kop thee.

Vijfde reden: Versterking van salonbehandelingen

Als je regelmatig naar onze touch therapeut en huidspecialist gaat, kan het gebruik van een wekelijks masker thuis het resultaat van deze behandelingen verlengen en versterken. Win-win dus!

en reden zes: Verbeterde opname van skincare

Een gezichtsmasker bereidt je huid voor op een betere opname van dagelijkse verzorgingsproducten, zeker je 100% natuurlijke skincare, waardoor je meer uit je skincare routine haalt.

Welk gezichtsmasker past bij jouw zomerse huidbehoeften?

Hydratatie voor droge en vochtarme huid: Kies voor een crèmemasker om de natuurlijke beschermlaag van je huid in balans te brengen. Vermijd maskers met klei en maskers die indrogen, het onttrekt vaak vocht aan je huid. Precies wat je niet wilt!

Vermindering van roodheden: Een masker met beschermende eigenschappen helpt de weerstand van de huid te verhogen en roodheid te verminderen. Mijn tip, gebruik een masker met niacinamide!

Vette huid en poriënverkleinend: Klei-ingrediënten, niacinamide en salicylzuur in een masker kunnen overtollig talg absorberen en onzuiverheden verminderen. Een vette, onzuivere huid is in de zomer ook minder vet, vermijd dus wel té intensieve uitdrogende ingrediënten.

Extra TIPS om optimaal te profiteren van het masker:

  1. Dagelijkse reiniging, 2 x per dag: Reinig je huid grondig voordat je een masker aanbrengt, vooral tijdens de zomermaanden en het gebruik van SPF producten. Een schone huid kan de ingrediënten van je masker veel beter opnemen. Mijn favo cleanser: deze mooie zeep van Ayuna: Ayuna SOAP 
  2. Exfoliëren voor optimale werking: Exfolieer je huid voor het aanbrengen van het masker om overtollige dode huidcellen te verwijderen, je poriën zijn hierdoor tot in de diepte gereinigd en je huid is klaar voor je masker. In de zomer is deze Ayuna Essence Peel geschikt voor élke huid! Ook de peelings van Chi Essential Cosmetics zijn onze favorieten; 100% natuur voor een frisse schone huid!

Aanbrengen en ontspannen: Laat het masker 15 tot 20 minuten inwerken terwijl je geniet van een moment voor jezelf. Kopje thee erbij?

Mijn natuurlijke, biologische en vegan maskertips:

Éminence Strawberry Rhubarb Masque; De aardbeien exfoliëren zacht, terwijl de rabarber en het vegan hyaluronzuur de huid kalmeren en voller maken, voor een verfrist uiterlijk.

Éminence Kombucha Microbiome Leave-On Masque; Breng comfort en rust voor de droge, dof uitziende huid met dit rijke, langzaam absorberend masker. ideaal: leave on!

CEC Bio Mask: Dry & Sensitive Skin; Een 100% biologisch masker dat zeer geschikt is voor de droge tot zeer gevoelige huid. Als basis bevat dit masker witte klei, deze heeft een zachte zuiverende werking op de huid.

Ayuna Balm K; een masker dat alles tegelijk doet, kan dat? JAZEKER: Balm K is een masker om de huid extra hydratatie te geven, te verhelderen, fijne lijntjes te verminderen en roodheid in de huid te verminderen.

Weet je niet welk masker geschikt is voor jouw huid? Maak dan een afspraak met de huidspecialist van PUUR Natural Skin! Mocht je niet in de buurt wonen, neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

GENIET VAN JE MASKER & VAN HET MOMENTJE VOOR JEZELF!

Liefs, Edith Huidspecialist en eigenaresse PUUR Natural Skin Breda
Ook alle natuurlijke skincare is te koop in onze webshop: Het Online Huidinstituut

Blog delen op:

Edith Naaijkens Puur Natural Skin PUUR Huidinstituut Breda

Met liefde, Edith,

Huidspecialiste en eigenaresse van PUUR Natural Skin Breda, PUUR Huidinstituut Oosterhout & Prinsenbeek en Het Online Huidinstituut

Inschrijven voor de nieuwsbrief