Van idee tot sleutel overdracht; PUUR Natural Skin

De eerste stap van dit mooie project is achter de rug, nu is het tijd om alle plannen vorm te gaan geven. Letterlijk vorm te gaan geven want morgen start de verbouwing in de Boschstraat 13. Het pand gaat omgetoverd worden naar het nieuwste concept van PUUR: PUUR Natural Skin

Het idee speelde al enige tijd om het 100% natuurlijke en manuele element van PUUR Huidinstituut los te maken van de huidverbeterende instituten. Volledige focus op natuurlijke huidverbetering, geheel manueel, en om gasten te laten stralen door stress, onrust en drukte te verminderen. Complementair aan de huidinstituten in Oosterhout en Prinsenbeek.

In juni las ik een bericht dat Angelique gaat verhuizen naar Breda, direct ben ik aangehaakt en app haar om eens bij te kletsen. In september vraag ik haar ‘op de vrouw af’ of zij, gespecialiseerd Green touch therapeut en medisch huidspecialist, wil komen werken in een nieuw PUUR concept. En jazeker, zij ging stralen.

Druk aan de slag met business plan, ideeën uitwerken, marketingplan schrijven, en op zoek naar een geschikt pand en de skincare die volledig past in dit unieke concept.

December; Al maanden krijg ik van Funda Business een seintje wanneer er een geschikt pand beschikbaar is, ook in de particuliere markt heb ik mijn lijntjes uitgezet. Na drie panden te hebben bekeken, stap ik binnen bij Moody`s Kleding in de Boschstraat in Breda. Tegenover het stedelijk museum, op het kruispunt met Bobbi`s Bar en tegenover het welbekende kroeg ‘de Beyerd’.

Elisa van Moody`s gaat stoppen met haar kledingzaak. En hoe toevallig, Ronald van Storimans en partners is de makelaar van dit toffe pand. Ook voor locatie Prinsenbeek en Oosterhout heb ik met hem aan tafel gezeten om te tekenen. Eerste bezichtiging: meteen een wauw effect, ik heb er al meteen een beeld bij.

Natuurlijk moet ook Angelique een goed gevoel hebben bij het pand, en dus gaan we samen naar het pand kijken. Ook zij heeft er een goed gevoel bij en de ideeën worden meteen uitgewerkt tijdens een lunch bij Bobbi`s Bar. Een paar dagen erna weer samen aan tafel, we zitten op één lijn.

Ondertussen werk ik druk door aan marketing- en business plan. Kostenbegroting, liquiditeitsbegroting, omzetprognose … kortom cijfers, cijfers en nog meer cijfers. Wat fijn dat René mij hierbij zo enorm steunt en helpt!

En net als in Prinsenbeek en Oosterhout bespreek ik mijn ideeën met Irma zodat zij het ontwerp en design gaat uitwerken en haar toffe ideeën de vrijheid kan gaan geven. Dit is een heel proces, dat we stap voor stap gaan uitwerken om weer te komen tot het perfecte ontwerp en design.

Natuurlijk horen bij dit 100% natuurlijke concept ook 100% natuurlijke skincare. Een zoektocht naar de merken die volledig passen bij dit nieuwe concept. Andere merken dan in de PUUR Huidinstituten waar de focus ligt op huidverbetering, acne, roodheid en pigmentproblematiek.

Angelique heeft in haar eigen huidstudio al met Eminence Organics gewerkt en laat mij dit ervaren. Wat een beleving, ik kom volledig tot rust van deze manuele behandeling met heerlijke geuren. Mijn reactie nadien: “Nog steeds aan het nagenieten van de behandeling, en idd de ontspanning werkt effectief en lang door in mijn lichaam”

Ik ga op bezoek bij Annelies van Éminence in Vorstenbosch om kennis te maken. Ik volg Annelies al een tijd, en meteen bij deze kennismaking voel ik dat we een perfecte match hebben. Wat is Annelies een inspirerende beautyprofessional, ook wij liggen op één lijn.

Januari

Afspraak met Angelique en Irma in het pand bij de Boschstraat want Irma wil heel graag van haar weten wat haar wensen zijn zodat het geheel helemaal gaat kloppen. Angelique is immers de persoon die de vakinhoudelijke stappen gaat zetten in Breda. Ik zorg voor ontwikkeling, sales marketing, operationele zaken, boekhouding en administratie en HR. Goede verdeling!

Ideeën uitwisselen, brainstormen en een kop koffie bij Jack & Jacky`s. Ook dat is een prima combinatie want ook daar streven ze naar een vegan, eerlijke en gezonde leefwijze.

Plannen moeten aanpassen na restricties van de gemeente. We zijn heel flexibel, en ik kijk naar wat de mogelijkheden zijn. Gesprekken met de beheerder van het pand verduidelijken veel en nu kunnen we dus nog verder werken aan het ontwerp.

Ik heb skincare van diverse merken opgevraagd, waaronder ook Chi en Ayuna om uit te proberen. Éminence Organics was al een feit aangezien Angelique hier al lange tijd mee werkt en het merk volledig ademt. Ik heb ruim 20 jaar geleden zelf gewerkt bij Chi, ik heb destijds de inkoop van essentiële oliën gedaan en office management. Ik ben aromatherapeut geworden en dit mooie merk is me altijd blijven triggeren, aromatherapie.

Oke, eerlijk is eerlijk, mijn eerste ervaring met Ayuna was niet positief, ik moest erg wennen. Dat is natuurlijk ook logisch, ik ben de skincare gewend die we gebruiken in de huidinstituten. Door me volledig te laten onderdompelen door Ayuna, bekend te worden met het merk en de filosofie, te weten waar de geuren en ingrediënten vandaan komen: ik ben fan! Tijd om kennis te gaan maken met de personen en het bedrijf van Ayuna: Suzanne!

18 januari zijn we te gast bij Department of Cosmetics en worden met open armen ontvangen door Suzanne en Bibi. Na een introductie van de filosofie gaat Angelique de behandeling ervaren. Alleen al bij het aanschouwen van de behandeling en het ruiken van de geuren kom ik zelf ook tot rust.

Ik laat Angelique verder genieten van de behandeling en ik ga de business bespreken met Suzanne. Jazeker, dat stuk van dit proces, daar word ik blij van. Wat kan DOC betekenen voor PUUR Natural Skin, waar kunnen we samenwerken om er een succes van te maken.

In tussentijd ben ik, ook continue bezig met het marketing-, promotie en PR plan. Een toffe zaak met mooie merken heeft uiteraard klanten nodig die wij kunnen gaan ontvangen. Zichtbaarheid is erg belangrijk en daar werk ik samen met Bram (mijn zoon) van Web Warrior aan. We zijn een goed team, en hebben met grote regelmaat meetings om verdere stappen te zetten: logo, branding, website en social media.

In Februari kunnen we de huurovereenkomst eindelijk gaan tekenen, wat mij betreft een GO! Nu wordt alles concreter en gaat het proces in vogelvlucht. We ondergaan behandelingen bij Chi Essential Cosmetics en verdiepen onze samenwerking met alle drie de gekozen merken.

Druk met website en webshop om voor bekendmaking alles op orde te hebben, we laten niets aan het toeval over. Ik vond het een spannend moment om de nieuwe plannen bekend te maken, maar oh wat hebben we overweldigend veel reacties gehad.

Alle puntjes op de “i” voor het design en ontwerp, dat betekent keuzes maken en scherp zijn en blijven. Het gaat zó onwijs tof worden. Natuurlijk hebben de huidinstituten, huidspecialistes en webshop ook mijn focus nodig, drukke maar heerlijke tijden.

En dan is het na het bouwoverleg ineens bijna zover: morgen krijgen we de sleutel van Boschstraat 13 en gaat ons avontuur de tweede fase in. Angelique en ik hebben er onwijs veel zin in.

Mocht je het leuk vinden om ons te volgen in dit traject: volg ons op social media of meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blog delen op:

Edith Naaijkens Puur Natural Skin PUUR Huidinstituut Breda

Met liefde, Edith,

Huidspecialiste en eigenaresse van PUUR Natural Skin Breda, PUUR Huidinstituut Oosterhout & Prinsenbeek en Het Online Huidinstituut

Inschrijven voor de nieuwsbrief