Blog Exfoliëren doe je zo!

IT PEELS SO GOOD

Een stralende huid begint bij de juiste verzorging, en een essentieel onderdeel daarvan is regelmatig exfoliëren, een peeling dus! To peel betekent letterlijk afschillen, en dat is wat wij doen met een natuurlijke exfoliant. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk om aandacht te besteden aan het verwijderen van dode huidcellen? Laten we duiken in de wereld van natuurlijke exfolianten, peelings en ontdekken waarom ze een sleutelrol spelen in het behouden van een jeugdige en gezonde huid.

Waarom exfoliëren belangrijk is. Dit doet een peeling met jouw huid:

  1. Verwijderen van dode huidcellen voor actieve huidvernieuwing Naarmate we ouder worden, vertraagt de natuurlijke vernieuwing van onze huid. Het verwijderen van dode huidcellen is cruciaal om de huid actief te houden. Dit proces geeft de huid de mogelijkheid om zich te vernieuwen, waardoor we een frisse en jeugdige uitstraling behouden. Als dode huidcellen zich opstapelen, kan de huid dof en grauw worden.
  2. Betere opname van huidverzorgingsproducten Een goed geëxfolieerde huid is als een schoon canvas. Door regelmatig te exfoliëren, verbeter je de opname van je natuurlijke huidverzorgingsproducten. Hierdoor kunnen actieve ingrediënten dieper doordringen, wat resulteert in een effectievere werking van je skincare-routine.
  3. Verhelderen van pigmentvlekjes en de doffe futloze huid Exfoliëren speelt ook een belangrijke rol bij het verminderen van pigmentvlekjes en het bevorderen van een egale teint. Door de ophoping van dode huidcellen te verminderen, krijgt de huid de kans om gelijkmatiger te stralen en wordt de zichtbaarheid van ongewenste pigmentatie verminderd.

Wat is het verschil tussen een dieptereiniging en een exfoliant?

Eigenlijk is er geen verschil. Beide verwijzen naar het proces van het grondig reinigen van je huid en poriën. Natuurlijke exfolianten kunnen diep in de huid doordringen en helpen bij celvernieuwing.

Soorten natuurlijke exfolianten:

Nu we de voordelen van exfoliëren hebben besproken, laten we eens kijken naar de verschillende soorten natuurlijke exfolianten die beschikbaar zijn.

  • Mechanische Scrubs: Deze bevatten natuurlijke korreltjes, zoals fijngemalen noten of zaadjes, die dode huidcellen fysiek verwijderen. Let op: grove korrels kunnen krassen veroorzaken en de huid gevoeliger maken.
  • Enzymatische Peelings: Deze werken op basis van natuurlijke enzymen uit bijvoorbeeld papaja of ananas, die eiwitten afbreken en dode huidcellen oplossen, waardoor de huid op een mildere manier wordt geëxfolieerd.
  • Zuren zoals Melkzuur, Salicylzuur & Glycolzuur: Deze natuurlijke (fruit)zuren lossen dode huidcellen op en stimuleren celvernieuwing.

Hoe kies je de exfoliant die bij jouw huidconditie past?

Voor wekelijkse onderhoud is een enzymatische peeling of een peeling met fruitzuren ideaal. Voor intensievere resultaten en bij specifieke huidproblemen is het raadzaam een huidspecialist te raadplegen voor advies over geschikte natuurlijke exfolianten. Voor de huid van het lichaam adviseren wij een milde scrub.

Hoe vaak moet je exfoliëren?

De frequentie van exfoliëren hangt af van je huidtype en je huidconditie. Over het algemeen wordt aanbevolen om minimaal één keer per week te exfoliëren, maar bij acne kan dit vaker nodig zijn. Laat je goed adviseren door een huidprofessional.

Conclusie: Een jeugdige, gezonde en frisse huid start met exfoliëren

Of je nu thuis een milde, natuurlijke exfoliant gebruikt of de expertise van een huidspecialist zoekt, het regelmatig exfoliëren van je huid is de sleutel tot een jeugdige, stralende teint. Investeer in je huid en ontdek het verschil dat exfoliëren kan maken voor een gezonde en stralende gloed.

“Alleen het allerbeste voor je huid bij PUUR Natural Skin!” Op een natuurlijke en ontspannen manier ouder worden!

Benieuwd naar mijn natuurlijke exfoliërende favorieten?

Ik zet ze voor je op een rijtje:

  • Éminence Strawberry Rhubarb Dermafoliant: Éminence Strawberry Rhubarb Dermafoliant zorgt voor een heldere en stralende huid met onze Strawberry Rhubarb Dermafoliant. Rijstpoeder absorbeert olie terwijl melkzuur en salicylzuur dode huidcellen verwijderen. De aardbeien en rabarber doordrenken de huid met antioxidanten.
  • CEC Peeling Touch of Happiness: De peeling heeft een zachte basis van jojoba, sheabutter en kokos, waar fijn himalayazout, witte klei en bergkristalpoeder aan toegevoegd is.
  • Ayuna Essence Peel: Drie-in-één peeling! Op basis van zuren, een gommage en olie essence om de huid te vernieuwen, verzachten en te egaliseren. Kan op drie manieren gebruikt worden en mag zelfs rond de ogen en lippen ingezet worden.

Liefs, Edith
Huidspecialist en eigenaresse PUUR Natural Skin Breda

Edith Naaijkens Puur Natural Skin PUUR Huidinstituut Breda

Blog delen op:

Edith Naaijkens Puur Natural Skin PUUR Huidinstituut Breda

Met liefde, Edith,

Huidspecialiste en eigenaresse van PUUR Natural Skin Breda, PUUR Huidinstituut Oosterhout & Prinsenbeek en Het Online Huidinstituut

Inschrijven voor de nieuwsbrief